Ne petrecem până la 90% din viață în interior. De asemenea, acestea sunt adesea locul în care lucrăm, studiem și ne recreează. Din nefericire, adesea trecem cu vederea un aspect important – calitatea aerului din casă. Puțini sunt cei care își dau seama, totuși, că aerul din interior poate fi de până la trei ori mai poluat decât cel de afară! Cum este posibil acest lucru?

Cel mai mare dușman al nostru este praful și alți acarieni. La acestea se adaugă părul, mucegaiul sau, în cazul sezonului de smog, poluarea din exterior. Diferitele particule din aer, cum ar fi praful, compușii volatili sau alergenii din plante și altele, pătrund în casele noastre pe diferite căi. Ele pot fi transportate de aerul condiționat, pot intra prin ferestrele și ușile deschise sau pot proveni de la materialele de construcție și de la mobilier. Acestea ne afectează nu numai sănătatea, ci și eficiența muncii noastre, calitatea somnului, nivelul de oboseală și starea generală de bine. Cum putem îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respirăm, astfel încât locuința noastră să devină un refugiu râvnit? Iată câteva sugestii!

Purificarea aerului – primul pas spre sănătate

Purificatoarele de aer câștigă în popularitate din mai multe motive, în special datorită beneficiilor pe care le oferă pentru sănătate. Sezonul de încălzire, sinonim în Polonia cu sezonul smogului, aduce cu sine concentrații crescute de substanțe nocive în aer, cum ar fi particulele PM2,5 sau compușii chimici dăunători. Inhalarea acestora poate duce la diverse probleme de sănătate, inclusiv astm și boli respiratorii. Ca urmare a expunerii prelungite la acești poluanți, ne putem confrunta cu pierderi de concentrare, uscăciunea membranelor mucoase ale nasului și ochilor, dureri de cap și reacții alergice.

Vestfrost propune un proces inovator în 5 etape în seria sa de dispozitive. Acesta combină un sistem de 3 filtre (pre-filtru, HEPA și carbon), un Led UV-C care sterilizează aerul la nivel biologic și tehnologia de ionizare Plasma ION, a cărei acțiune se bazează pe emiterea de ioni pozitivi și negativi care caută activ și apoi neutralizează poluanții. Aerul preluat de aparat este mai întâi filtrat și, încă din această etapă, sunt eliminate impuritățile precum părul, praful, COV, mucegaiurile sau praful care amenință sănătatea. Aerul purificat este supus unei curățări și mai amănunțite cu ajutorul luminii UV, eliminând particulele mai mici de 0,3 microni. În cele din urmă, aerul limpede ca cristalul este eliberat înapoi în încăpere, îmbogățit cu ioni Plasma ION. Aceștia ajută la neutralizarea nu numai a particulelor din aer, ci și a celor care aderă la țesături (cum ar fi covoarele, perdelele sau tapițeria) și la suprafețe (pereți, podea).

Umidificarea aerului – cheia confortului

În timpul sezonului de smog, când încălzirea aerului poate duce la o uscăciune excesivă, umidificarea devine deosebit de importantă. Atunci când nivelul de umiditate a aerului scade sub 40%, cilia încetează să se mai miște și mai mulți poluanți pătrund în plămâni, membranele mucoase ale gâtului și nasului se usucă mai repede, iar conjunctiva și pielea se irită. Pe de altă parte, o umiditate mai mare de 60% favorizează dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor și acarienilor. Purificatoarele de aer cu funcție de umidificare ajută la menținerea unui nivel corect de umiditate, îmbunătățindu-ne confortul și sănătatea. Umidificatorul inteligent Vestfrost ajustează automat cei mai buni parametri de funcționare, pe baza datelor colectate din mediul înconjurător prin intermediul senzorilor. Pentru a preveni depunerile de calcar, dispozitivele sunt echipate cu un sistem special anticalcar. Apa care curge prin acest sistem dizolvă eficient compușii de calciu, ceea ce face ca umidificatorul să fie eficient și să necesite puțină întreținere.

Purificator de aer și umidificator într-unul singur – soluția ideală

Vestfrost VP-E2S60WH combină un purificator de aer avansat cu un umidificator inteligent. Este singurul dispozitiv de pe piață care poate fi utilizat ca unul singur, combinând ambele funcții, sau ca două unități separate. Cu această soluție inovatoare, aveți control total asupra calității aerului din locuința dvs. Datorită tehnologiei sale avansate și a funcțiilor extinse, puteți reduce la maximum poluarea din locuința dumneavoastră.

Descoperiți toate avantajele acestei soluții:

Aer curat: Aparatul elimină poluanții dăunători, cum ar fi praful, polenul, ciupercile și bacteriile, ceea ce se traduce în sănătate și confort pentru familia dvs.

Umidificarea aerului: Umidificatorul vă permite să mențineți nivelul corect de umiditate în interior, ceea ce ajută la evitarea problemelor legate de mucoasele nazale și ale gâtului uscate.

Ușurința de utilizare: Dispozitivul este echipat cu conectivitate WiFi, permițându-vă să îl controlați prin intermediul unei aplicații mobile. Acest lucru vă permite să ajustați setările în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Programe convenabile: Există un mod de noapte ultra-silențios și un mod automat, care ajustează singur parametrii de funcționare pe baza datelor ambientale.

Iluminare cu lumină ambientală: Iluminarea suplimentară a aparatului creează o atmosferă plăcută în interior, care favorizează relaxarea și odihna.

Utilizarea de uleiuri esențiale: Uleiurile esențiale pot avea o funcție de relaxare, dar și o funcție de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *