Este incredibil câți oameni folosesc această metodă și o laudă sau cel puțin declară că există motive de satisfacție. Punerea cățeilor de usturoi în nas a fost criticată de ani de zile de către medici, care apoi trebuie să-i ajute pe cei care nu au fost ajutați de această metodă. Nu ajută prea mult. Leguma albă aterizează în multe nasuri și se spune că ajută la curgerea nasului. De ce ar funcționa? Ce are usturoiul care îl face să merite o locație neobișnuită? Verificăm.

Copiii mici își aplică uneori lucruri ciudate pe nas. Multe spitale de pediatrie au colecții întregi de astfel de comori, care apoi se blochează nu doar în cavitatea nazală, ci și în trahee sau în arborele bronșic, punând vieți în pericol. Sistemul nostru respirator este un sistem interconectat de vase, astfel încât ceva care intră în nas nu rămâne neapărat acolo. Nasturi, bomboane, părți mici de jucării, bucăți de mâncare – toate aceste lucruri în tractul respirator pot fi mortale. De ce ar fi usturoiul vindecător?

Usturoiul – la ce ajută?

Lapte cu miere și usturoi, usturoi în tablete, sirop cu usturoi – le știm pe toate, le înțelegem, pentru că legumele albe, inclusiv usturoiul, sunt aliații noștri în timpul sezonului de infecții.

Usturoiul are un efect antimicrobian datorită substanțelor sale volatile. Compușii sulfuroși pe care îi conține sunt evitați de unele ciuperci patogene. De asemenea, are în compoziția sa ajoenă, care susține limfocitele în lupta împotriva virusurilor care provoacă răceala. Așadar, oricare ar fi cauza curgerii nasului (în afară de alergii), usturoiul vă poate ajuta cumva.

Totuși, să folosim bunul simț. Nu este un substitut pentru farmacologia modernă , în special pentru terapia cu antibiotice, dacă aceasta se dovedește necesară.

Usturoiul în nas

În primul rând, nu împachetați usturoi în nas. Acesta poate rămâne blocat acolo, provocând diverse complicații, sau chiar poate fi absorbit în trahee sau bronhii. În astfel de cazuri, este necesară intervenția promptă a unui chirurg.

Adulmecarea usturoiului, așa cum se recomandă pe TikToku, este puțin probabil să facă vreun rău, la fel ca și frecarea lui pe zona nazală. Cu toate acestea, nu merită să exagerați. Nu numai că nu vindecă, dar, datorită prezenței compușilor de sulf, poate duce la uscarea excesivă a mucoasei nazale.

Atunci când nasul este prea uscat, crește susceptibilitatea la alte infecții. Așa stând lucrurile, administrarea clasică pe cale orală rămâne cea mai bună alegere.

Usturoi nazal pentru un nas care curge

Deși nu este ușor de crezut, metoda cu usturoi în nas este uneori folosită chiar și la copii. În afară de faptul că este periculoasă, medicul Jakub Grabski pune la îndoială sensibilitatea acestei metode în toate dimensiunile.

  • Scurgerea nasului este în primul rând o reacție de apărare a organismului, care încearcă să scape mucoasa nazală de viruși/bacterii. Ce scop are blocarea cu ceva a ieșirii catarului? – se întreabă medicul și adaugă:
  • Personal, îmi place foarte mult usturoiul și îi apreciez efectele imunizante. Fără îndoială că le are, deși are un efect limitat, ca și acest aliment. O infecție gravă nu va fi vindecată. În plus – cum ar trebui să digere nasul acest usturoi? – glumește dr. Grabski.

Există mult adevăr în zicala populară potrivit căreia o răceală tratată durează o săptămână, iar una netratată șapte zile. Desigur, există destul de multe modalități sigure de a combate simptomele unei infecții, ale unui nas înfundat. însă, dacă este vorba de o infecție bacteriană a sinusurilor, problema devine mai serioasă.

Fără un tratament ORL consistent și adecvat, riscă să recidiveze și să apară complicații. Usturoiul folosit în mod tradițional, pe cale orală, poate fi un oarecare sprijin pentru terapie, dacă medicul nu vede contraindicații. Aceasta deoarece se crede că un exces al acestui remediu natural poate perturba flora bacteriană normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *