Ceea ce mâncăm poate avea o influență considerabilă asupra calității somnului nostru, făcându-l mai ușor sau mai greu. Vă arătăm ce fructe vă ajută să adormiți și să dormiți mai bine.

Cele mai bune fructe pentru un somn de calitate

Calitatea dietei noastre ne poate afecta odihna. S-a dovedit că o dietă bogată în fibre, bazată pe cereale integrale, fructe și legume, este asociată cu o durată mai lungă a somnului, o calitate mai bună a somnului și mai puține simptome de insomnie.

Cu toate acestea, există unele fructe în special care pot fi mai benefice decât altele, datorită conținutului lor de serotonină, care ne ajută să ne relaxăm și să adormim.

Este cazul kiwi-ului, al cărui conținut de serotonină este relativ ridicat și similar cu cel al bananei, dar acest fruct în special a fost asociat cu o odihnă nocturnă mai lungă și de mai bună calitate, poate datorită conținutului ridicat de antioxidanți, melatonină și zinc.

Din toate aceste motive, dacă dorim să ne îmbunătățim calitatea odihnei noastre, precum și dacă ținem cont de ceea ce mâncăm în ultimele ore ale zilei, includerea unor fructe precum kiwi poate fi de mare folos pentru a ne ajuta să dormim mai bine și să adormim mai ușor.

Astfel, putem include kiwi la ultima masă a zilei ca desert, de exemplu în cadrul unor kebaburi sau prin prepararea unor kiwi umplute care sățesc și oferă nutrienți de calitate și alte componente care ajută la îmbunătățirea odihnei nocturne.